Låtarna kommer från 1983, en samlingskassett med svenska punkband. Samlingen hette ”Varning för punk” och gavs ut av Nicke ”Pack” Boström, han som har ettnollett nuförtiden.
Matti spelar trummor, Patrik Jäder spelar gitarr, Urban Nordh spelar bas
och Roine Wikund sjunger.
=)
Det kom nyligen ut ett nytt nummer av ettnollett efter långt uppehåll. http://www.dgr.se/DynamicPage.php?id=84
massaker är min favorit.
min med.
matti: har du fler foton? på hela surven så att säga.
Stalle: Bara på mig, tyvärr. Han höll på med en dokumentär om BD och han gjorde det där Ordfrontknäcket på mig, så jag har bara på mig. Men sök upp honom, han har säkert nån hemsida eller nåt. Har haft både telefon och mail, men du vet hur det är. Har inte det längre.
slängde iväg ett mejl till honom.
På tal om bilder på Matti, funderar jag på att se Cure på Hovet. Senast jag såg var för fem år sen. Då tyckte jag det var sådär fram till typ femte extranumret, A Forest som var skitlång. Frågan är om det är värt stålars den här gången också.
Benny: det är inter värt det. Jag såg Cure 85 och redan då (Kiss Me Kiss Me Kiss Me) var de slut. Fast de två senaste skivorna har vissa poänger. Mogwai-poänger. Jag hade hellre sett Mogwai. Och det har jag ju iofs också gjort, det var bra.
matti, du har två mejl på bredbandadressen. apropå ett par saker + din fråga på bloggen.
Nya ph på kontoret nu, mastrad och klar. Jävligt schuckert. Tjejkörer, fifan vad de är bättre än herrkörer. Och det är ju kul för dom, tjejerna, man vill ju inte sparka på dom som ligger.
Själv tycker jag det är bedrövligt sedan skyddsjakten på kvinnliga musiker avskaffades. Det finns alldeles för många tjejband nu för tiden.
Park Hotell är ju, när allt komer till kritan, ett riktigt tjejband.
Men skivan är jävlar anamma. Snyggt jobbat.
STIMS utspel om (frivillig) fildelningsavgift från internetabonemanget. Jag är för, med reservation. Diskutera? Stakka Bo Ek?
Ursäkta svenskan i förra, men jag ids inte ändra Alla fattar vad jag menar.
Här står det om hur de menar i alla fall.
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1058&a=741144
Och motargument saknas förstås inte.
http://copyriot.se/2008/02/08/bedragligt-forslag-om-beskyddaravgift/
Det som stör mig, det jag uppfattar som idiotiskt hos Pratbyrån och Copyriot (snarare de som kommenterar hos dem, inte nödvändigtvis rörelsens accepterade ideologer) är de här som säger att de inte vill ge ett öre till Per Gessle och hans dåliga musik. Jävla egoistargument. Så bara de som redan har krockat ska ha bilbälte? Bara de med svåra sjukdommar ska bekosta vården? Inget anarkistiskt över det, bara vidrig extremliberalism.
Men om Stim nu kör en fuling och verkligen ordagrant menar avgift på nedladdning och fortsatt jakt på uppladdare så är det illa. Men varför skulle de säga det? Så bara legal nedladdning, sådan som redan kostar pengar (iTunes, Klicktrack etc, etc) skulle man ta ut avgift på? Så dumma i huvet vägrar jag tro att de är, Stim.
Jag tycker man ska välkomna en dialog med Stim från fildelarhåll. Rent ideologiskt verkar dock PP och CR och deras (smarta, intelligenta, ofta korrekta) gelikar vara emot. Jag tycker det är onödigt. Och jag tycker det börjar bli dags för Fildelarsfären att bekänna färg: höger eller vänster. Det är för flummigt nu och jag hatar flum.
Ang. det något röriga argumentet om bilbälten och sånt: om smak får bestämma får vi en konsumentelit och även om den kanske behövs gentemot en upphovsrättselit så är det fortfarande en elit och jag tycker inte om det. Så en fildelarskatt som gäller alla vuxna människor i Sverige (världen) är inte nån helt dum idé.
Stims egen text i frågan
http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?a=400060
Ett av problemen är att då får många som inte fildelar betala för alla som fildelar. Sedan finns det ytterligare problem. Sådana här s.k. ”levy’s” eller kassettavgifter är inte populära utomlands och eftersom internet är gränsöverskridande blir det ett stort problem. Alla måste göra likadant således. Det är således högst osannolikt att idén går att genomföra, med tanke på traditioner i olika länder och hur man löst problemen i olika upphovsrättslagar. Bristen på verklighetsförankring gör att debatten blir naiv.
Men det är inte alls en dum idé.
ursäkta mina formuleringsmissar, jag har influensa och mår tjyvtjockt.
Ursäkta att jag kommer in i det här cykelracet på mina stödhjul och drar ner tempot, men Bo: menar du att de kommersiella intressena i Sverige inte skulle godta STIMs förslag så länge det inte är en del av en internationell lösning, eller att det bara inte är en bra lösning ur rättvisesynpunkt?
Jag har för övrigt ingen influensa att skylla på gällande mitt inlägg, jag är bara allmänt sämst.
Du får väl köra på din strutdragnings-och-självömkans-kur. Hoppas den funkar.
men om man införde nåt typ tv-och radiolicensen? borde man inte närma sig något då? alltså så alla parter utom de rena snyltarna blir glada(re)?
Jag säger inte att det är en dålig idé. Den är ganska rättvis sett i ett stort perspektiv (måhända mindre i ett litet), den är tekniskt ganska enkel att genomföra, etc. etc. Problemet är att få t.ex. england – och typ den tredjedel av världens länder som har deras upphovsrättstradition och deras synsätt – att tycka att det är en bra idé. Det rimmar nämligen illa med deras grundsyn. Oavsett om STIM tycker att det är en bra idé så kommer det aldrig att fungera eftersom det inte bara är kommersiella intressen i Sverige som berörs.
men vad har exempelvis england och den tredjedelen av världens länder för upphovsrättssyn? har de ingen motsvarighet till stim där? för om man fick med sig england, usa och typ tyskland skulle det inte funka då? ursäkta min okunnighet.
Det går det att skriva hyllmeter och åter hyllmeter om. Grunden för anglosaxisk upphovsrätt, eller kopieringsrätt (copyright) som det egentligen heter, är att rätten ska kunna överlåtas på ett enkelt sätt. I Frankrike och Tyskland, som Sverigen i stort sett baserat sin syn på, talar man om droit d’auteur – författarens rätt. Där värnar man om de s k ideella rättigheterna som inte går att överlåta och i vissa fall inte ens att avtala bort. Det rör sig om ibland diametralt motsatta uppfattningar om vad rätten kan och bör innehålla. I dagsläget befinner vi oss inte så långt ifrån varandra. Engelsmän och amerikaner erkänner vissa moraliska eller ideella rättigheter och koninentaleuropa större avtalsfrihet. Idéen om kollektiva licenser på det sätt som talas om i artiklarna ovan går stick i stäv med det anglosaxiska systemets grundsyn. Det finns så vitt jag vet, endast en konvention som flertalet länder skrivit under där man någotsånär lyckats kodifiera internationella regler om upphovsrätt. Den är från 1888 och innehåller således få ariklar om fildelning. Övriga konventioner och EU:s försök att harmonisera reglerna i medlemsstaterna kommer sällan eller aldrig längre än vad man gjorde 1888.
http://www.blocket.se/vi/15122365.htm?ca=3_s
Vad skönt att vi alla är överens och att inget mer behöver nämnas om saken. Konsensuns – åh, detta svenska nirvana!
Vad skönt att vi alla är överens och att inget mer behöver nämnas om saken. Konsensuns – åh, detta svenska nirvana!
Som en geografisk avstickare i ämnet kan man nog, ifall man vill se till olika verklighetsförankrade lösningar på piratfrågan, se till Asien. (Kinas piratscen får för den som undrar Sverige och vårt piratebay att framstå som ett skämt.) Där har man börjat rikta in sig mot reklambranschen och drar in pengar främst genom samarbeten med mobiljättarna, som nog kommer bli den nya goliat (Säger Asiaterna, inte alla då, men några få). Kinamännen gillar ju det här med teknik och den kombinerade internettelefonen, musikspelaren och kameran (typ Iphone fast med konstigare namn) verkar bli den nya standarden vad gäller plattform. Det har fört med sig att mobilföretag har börjat göra musikevenemang, agera skivbolag och bokare och t o m producera filmer där de sätter egna artister i fokus. Musiken i sig får pengar från den exponering som företagen tjänar på sin reklam. (Tänk er Sony Ericsson-arenor med enorma mobiltelefoner) Samt förstås onlinekonsumtionen som ökar ordentligt när deras egna produkter blir standardplattform. (Där de flesta också köper musiken genom deras egna onlinedistribution)
I väst verkar det gå mot communityliknande musiksidor som finansierar musiken du kan lyssna på och ladda hem på sidan genom ett internt stim-system som finansieras genom dom (enorma) reklamintäkter sidan gör. Muzu.tv är ett exempel på det formatet. Man kan ju tänka sig att det kommer komma andra alternativ som skräddarsys efter musiksmak och en stim-lösning mer baserad på någon sorts användaravgift, vad vet jag. Lyssnaren/Konsumenten/Användaren verkar stå i fokus och man talar om att vinna över folk genom mervärde. Beatport.com är väl kanske det bästa exemplet jag kan komma på som fungerar, även om konceptet säkert kommer utvecklas. Kombinationen av de här två är nog lite av en fingervisning av var musikindustrin är på väg. VAd gäller de som istället för att göra en ny lösning debatterar och ödslar tid på den gamla modellen så verkar det vara allmän konsensus på att de dukar under inom tio år.
Det här är i övrigt inte alls baserat på kall fakta utan på samtal jag haft med en massa musikindustri-nissar förr-förra veckan.
Påtal om det där Joachim skrev, typ.
Min historia.
Det var när min musikkärriär började gå utför jag skulle göra en turné i Japan, det blev min sista.
Jag spelade på en scen, formad som de flesta mobiltelefoner såg ut på 80-talet. Innan vi drog i gång hade jag fått lära mig en replik på japanska, där jag låtsades prata i en mobil med högsta hönset på företaget.
Han frågade om jag gillade deras märke och jag svarade rappt på japanska att det var grymt. Tjänade några kronor på det där. Men det kändes snuskigt, låtsas prata mobil..
Men det var när jag satt där, käkade sushi från magen på en japansk pojke i en turné buss, jag tappade suget.
Att sälja mig till japanska hippidihopp företag var inte jag.
Fister, I’m a poet.
ganska kul ändå, när man tänker efter:
http://www.youtube.com/watch?v=FZdgiV6bnKU&feature=related
Min dator har varit död över helgen, men är nu återuppstånden på den tredje dagen. Jag har fått installera om andra sidan, så om ni träffar på någon som heter som jag men som inte verkar vara jag så är det nog jag i alla fall.
Det kanske är precis som förut, men om inte så vet ni ju nu att….eh..det är precis som förut.
kul hörrni. jättekul. hänger på nån annan sida hela tiden. kul. kul att man får vara med. jättekul. hoppas ni hare såååååååååå jävla kul.
den sidan heter soulseek. välkommen skräddarn.
Fan. Lyssna igen, P1 Dokumentär. It´s the cruelest.
Det var förvirrande med två Mats i röda kostymer och med minipipskägg på melodifestivalen.
Gummo: Trick med speglar
Men minipipskägget då? Minipipskägget!
http://www.struttergear.com/products/CLUCKING_INFOPAGE.html
gummo: Jag försökte få till ett stort pipskägg men tiden räckte helt enkelt inte till
clucking är en sport för framtiden.
Hur vinner man i Clucking?
och ikväll håller vi tummarna för vårat gäng.
Vilket gäng? Warriors? Bloods? Tuna Army? Salaligan?
psv eindhoven
de heter psw eindhoven. efter psw.
ungefär en gång i halvåret brukar jag fundera på om inte park hotell kan släppa en riktig platta snart. alltså ingen dubbelsingel med videos och grejer utan ett album på 39 minuter. det är det enda jag bryr mig om just nu. det och att mff kommer att ta guld i år.
En av dina önskningar kommer att slå in.
Bo Ek: Guld till Mff?
Igår slog jag nytt ölrekord – lika många öl som det är dagar på året. Det belgiska öl-året. Florence Valentin är ett gäng kvarti-i-tre-raggare, f.y.i.
vp och the dwarf, visst är ni med i akademikerförbundet? eller, vilket förbund är ni med i?
Joachim – nä.
Nä. JUSEK.
Om jag inte tar livet av sig efter den dag som jag upplevt idag, så kommer jag aldrig att göra det. Morgonen började mitt i natten. En katt satt och tryckte sina klor varligt in i min kind från klockan 02 och framåt. Och man kan inte slänga ut katterna. Då kastar de sig in i sovrumsdörren som tunga tegelstenar. Alltså – jag sov lite över 1 timme. Vid 05.30 var det dags att börja göra morgon. Det gjorde jag. Vid 06.30 var det dags att gå ned till busstationen, där bussen skulle ta mig till Nyköping. Förutseende som jag är hade jag stoppat ned en hundring av av ”pizzapengarna” jag har i en burk i fickan, för bussarna tar bara kontant betalning. Jag betalar mina 58 kronor och puttrar på slingriga småvägar genom sörmland bort till Nyköping. 1 timme och 7 minuter koncentrerad leda. Väl framme där traskade jag till landstingshuset i s t o r m (jag har fortfarande grus i öron-näsa-hals efter allt makaDAMM som rördes upp av stormen). Väl framme vid landstingshuset frågade jag efter den politiker jag skulle intervjua. MEN DÅ VAR HAN INTE DÄR – det hade blivit ”ett missförstånd”, och alltså står jag med ofullbordat uppdrag i ett stormigt Nykan. Det är här jag upptäcker att jag glömt plånboken hemma. Ergo står jag strandad i en främmande stad med 42 kronor på fickan, där bussarna kostar 58 kronor till min hemort, och där jag inte känner en endaste liten människa.
Sex timmar senare är jag hemma nu och torterar mina katter. Det är det vidrigaste, tråkigaste sex timmarna hittills i mitt liv.
gummo: det där tar nog faktiskt priset som skitdag. iaf idag.
tack för senast btw.
gummo: welcome to the world of the bear quartet.
stefan holm kaxar mot patrik sjöberg. hahahahahahhaha
tack själv stalle. det var en fröjd.
jusek, allright. fövänta dig ett samtal mitt i maten på måndag.
Lite udda grej, men jag var precis på fest med Bengt Magnusson. På hedersord.
jusek och sulf (dubbelansluten eftersom jag gillar fackförbund).
jag såg ica-stig på bolla för en månad sen. det ni!
brorsan (bloggaren) skulle gilla tokyo. japanerna delar nämligens hans fascination för toaletter. min har en display med en massa knappar för olika funktioner. bland annat kan man få värme i ringen (steglös inställning). man kan också trycka på en knapp så kommer det en duschstråle i asslet. och en annan som verkar funka på ungefär samma sätt men där det står att det kommer ”spray” istället. och så finns det en stand-by-knapp.
Vem skulle tacka nej till ett sånt dass? Ringvärme till folket! Kall sits är ju fan nästan lika illa som kall bil.
Grattis på namnsdagen, matti och mats!
varm sits är skönt. har inte vågat prova ”spray”-knappen än.
en annan fiffig funktion är att den börjar skvala när man sätter sig på ringen. för att dölja ”generande” ljud. dessutom går det att ställa in trycket och temperaturen på duschstrålen (jag har ställt den på högsta tryck och lägsta temperatur). vidare går hela stolen att vrida i sidled. som en snurrfåtölj. jag har inte provat alla reglagen, men förmodligen kan man höja och sänka den också. kanske t o m luta bakåt om man ska sitta länge och vilskita.
Försäkringar är, precis som konsten, både på låtsas och på riktigt på samma gång.
Benny: Visst var det där en aforism? Din egen men ändå. Alltså, ännu bättre än någon annans menar jag.
VP: Jag tycker man skulle ha toalettstolar runt matbordet i stället för tråkiga pinnstolar. Då, först då, skulle vi kunna kalla oss civiliserade. Egentligen skulle alla stolar vara toaletter. Och soffor med.
vp: högsta tryck och lägsta temperatur? vore det inte säkrare att köra på lägsta tryck och en högre temperatur? kallt vatten upp i stolgången är väl ingen succé?
matti: Du och Homer Simpson.
http://www.biggybank.com/images/toiletchair.jpg
Prkchps: Jag vet inte hur man definierar en aforism. Så fort någon säger något kort och värt sägs det vara en aforism. Men med den definitionen så är det solklart en aforism.
Håller inte Teg på med någon sån grej på sin blogg?
Världens bäste textförfattare vräker ur sig sådana på närmast timlig basis.
Btw, är det kort och roligt men inte så värt, då är det ur ens ståupprutin.
Sjåförn, för det är han jag tänker på, drar roliga aforismer. Så det är egentligen en tredje grej.
sjåförn ang. att byta blöjor på åldringar – ”ritsch ratsch, så ligger de där och larmar”. kan det vara en aforism?
Du blandar korten flipchops, aforismer ska väl inte vara roliga? Jag tror dom bestämt ska vara gravallvarliga. Du tänker nog på aaforismer. Eller som i Eks chaffisanekdot – aanaforismer.
Jag läste dåligt, jag ber om ursäkt. Allt jag säger är lögn.
En hel blogg om mig! Tack Goodbye Zebras för tipset!
http://stuffwhitepeoplelike.wordpress.com/
You’re welcome, helt underbar blogg det där.
Epic fun.
http://butifnot.tripod.com/racecar.html
stuffwhitepeoplelike är ju underbar.
jag förstår inte, är swpl ironi eller?
Nä, det är nassism. Omvänd nassism.
aha, då begriper jag.
Teenage fanclub är helt underbart. (Behövde bara lufta tanken någonstans)
gubbrock in its finest moment.
no country for old men är nog den bästa film jag sett.
Jag avslutade den för en dryg timme sen jag också. Den får en femma. Jag försöker hitta filmer som jag tänker likadant om, he gå int. Så ohyggligt bra. Jag ska se den på imorgon igen, på bio.
Såhär är det: Magnetic Fields nya är skitbra. Laaksos första också.
mitt liv kära vänner, mitt liv är som en film.
ge mig NCFOM på andra sidan.
jag ger ut NCFOM på andra sidan. ok kvalla, ingen text.
No country for old men var, som man säger, rövbra. En röv i betyg. En hel.
Däremot har jag lite svårt för hela stenhårda män i skjorta och cowboyhatt-grejen. Väl grabbigt på sina ställen, liksom. Å andra sidan var besvikelsen total bland de lite grabbigare grabbarna i salongen. ”Va fan är det här för jävla skit”, var betyget, som jag minns det.
Bäst filmöppning 2007 går dock oavkortat till The Kingdom. När arabpolisen rusar in på basebollplanen och ber alla lågstadieelever följa efter honom, vrålar Allaaaah och självmordsbombar skiten ur knatteligan är det en hollywoodmagi.
Lite som världens bästa reklamfilm: http://youtube.com/watch?v=pXVCYQ1qix8
Rättelse: Det här är världens bästa reklamfilm.
Men helvete. Länk: http://youtube.com/watch?v=8-jcDRFId68&feature=related
mutti: Du har e-post.
w: Som en film regisserad av vem? Stefan Jarl? Richard Curtis? Ole Söltoft?
Jag kan svara. Aki Kaurismäki.
nä, rocco siffredi
Mel Brooks
Mel Gibson
foetus, nail och hole. glömt bort att han var så bra som han iaf är.
Han e grym, stalle. Mycket från då som är i den stilen är bra: Swans, Executive Slacks, Rat at Rat R, Lydia Lunch. Nytt bra också: Michael Dracula. Kolla upp det.
i will.
tinto brass
vino tinto å brass
There will be blood är bättre än No country for old men. Fargo är fortfarande bröderna Coens bästa film. Och då var ändå No country for old men skitbra.
no country for old men var kass. the big lebowsky var bra. there will be blood var sämre än lebowsky fast bättre än old men.
Men å andra sidan är E.T. fortfarande en väldigt gripande film också.
there will be blood har fin musik. ncfom har allt. precis allt.
i afton gräsänkling = ncfom + twbb + virrepinne . mouhahaha
Varje afton ensammen = trazan och banarne + tre liter hallonsylt + en trumpinne
jag tar tillbaka det jag sa om mitt liv. mitt liv är inte som en film, det är som en dålig spansk såpopera.
bo ek, kan du köpa en pedal åt mig h-sand? du får pengar av mig, så tar du med den sen.
vadå för pedal? finns ingen musikaffär här såvitt jag vet.
en privatperson
w: kal p dal?
maila om det då.
nåt av er cp:n får ta och komma till andra sidan så att jag kan ladda ner håkans nya singel. seså, pronto!
men den har jag int.
Matti, fan va kul det var att höra låtarna igen. Det var länge sedan. Kram! :)
Kann ich hier auch ein Kommentar zu Potenzmitteln hinterlassen?
Kanonlåtar ju! stod och kolla på när ni lira på tuna, kommer du ihåg mig Matti? :)
This is amongst the Android apps for anyone who wants to assist music inside their device.
Bahya kumbhaka is the state when the yogi surrenders his very self , in the form
of his breath, to the lord and merges with universal breath it will be the noblest kind of surrender, since the yogi’s identity is completely
merged using the Lord. However, the modern measures won’t terminate internet
use after the ’three strike’ deal other countries
have.